Edukacija o zaštiti potrošača u 6 modula

16
Stu
2021
otvaranje trg. društva
16 Stu, 2021
Potrošačko pravo EU-a sastoji se od različitih skupina pravila. Bave se poštenim poslovnim praksama, poštenim uvjetima ugovora, zahtjevima u pogledu predugovornog informiranja, pravom potrošača na odustajanje i drugim pravilima u pogledu zaštite potrošača specifičnim za određene vrste potrošačkih ugovora (npr. ugovori sklopljeni izvan poslovnih prostorija, ugovori sklopljeni na daljinu npr. online).

Svaki poduzetnik koji se bavi trgovinom mora poštivati zahtjeve EU regulative i nacionalnih zakona, posebno je to važno svima koji svoje proizvode prodaju na daljinu i žele svoju djelatnost obavljati i u drugim državama EU. Kroz edukaciju prolazimo kroz velik broj konkretnih primjera s kojima se srećemo u poslovanju i na taj način u potpunosti svladavamo sve nepoznanice.

Cilj ove edukacije je na jednostavan će i razumljiv način svakom poduzetniku pojasniti kako da ispuni sve zahtjeve potrošačkog prava i zahvaljujući tome poveća prodaju i bolje se pozicionira na tržištu.

Na ovoj edukaciji  kroz 6 modula naučit ćete:

1. Koje su vaše obveze o predugovornom informiranju potrošača?

2. Kada potrošač ima pravo odustati od svoje kupnje?

3. Koja jamstva i prava ima potrošač nakon kupnje?

4. Što je nepoštena poslovna praksa i nepošteni uvjeti u ugovorima o kupnji?

5. Kakve su  mogućnosti alternativnog rješavanja potrošačkih sporova i online rješavanje sporova?

6. Novosti u izmjenama Zakona o zaštiti potrošača koji stupa na snagu 2022. godine.

Svaki polaznik po završetku edukacije dobit će 6 opsežnih priručnika za svako obrađeno područje kako bi se uvijek mogao prisjetiti naučenog.

Seminar je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji se bave prodajom robe s naglaskom na specifičnosti prodaje na daljinu i izvan poslovnih prostorija te svima koji žele svoju prodaju proširiti na tržište Europske unije.

Poveznice
Prijavite se odmah