Besplatna Radionica o primjeni alata OIRA za procjenu rizika vezano uz provođenje zaštite na radu u organizaciji HOK-a

04
Lis
2022
Radionica o izradi procjene rizika zaštite na radu
04 Lis, 2022
HOK je pripremio besplatnu Radionicu o primjeni alata OIRA za procjenu rizika vezano uz provođenje zaštite na radu u prostorima HOK-a u Ilici 49 u Zagrebu koja će se održati u ponedjeljak 24. listopada 2022. godine s početkom u 10 sati. Alati koje su razvili u sklopu projekta financiranog iz EU fondova, razrađeni su za određena zanimanja te vam omogućavaju izradu zakonski obavezne procjene rizika za vaš obrt.

Prenosimo poziv HOK-a u cjelosti:

Poštovani/a,

besplatna Radionica o primjeni alata OIRA za procjenu rizika s ciljem edukacije obrtnika/poduzetnika te smanjenja troškova vezano uz provođenje zaštite na radu održat će se u Hrvatskoj obrtničkoj komora, Ilica 49, Zagreb, u ponedjeljak 24. listopada 2022. godine s početkom u 10 sati.

Radi se o radionici iniciranoj od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, a kako Ministarstvo alate razvija kroz EU financiranje, na pozivnici i ostalim materijalima su istaknute oznake vidljivosti provođenja projekta pa iste moraju biti vidljive i kod objave te informiranja zainteresiranih obrtnika i poduzetnika.

U sklopu ESF projekta „Razvoj sustava e-učenja, upravljanja i praćenja zaštite na radu“ izrađeno je 30 OiRA alata za procjenu rizika koji će olakšati primjenu propisa u području zdravlja i sigurnosti na radu obrtnicima te mikro i malim poslodavcima u određenim djelatnostima.

OiRA zajednica potiče razmjenu alata za procjenu rizika te razmjenu znanja i dobrih praksi u području sigurnosti i zdravlja na radu, a ovim projektom Uprava za rad i zaštitu na radu ministarstva nadležnog za rad pridonijela je s 13 izrađenih novih alata i to za sljedeća zanimanja: keramičar-oblagač, vodoinstalater, autolimar, vozač taksija, kućni majstor – domar, prodavač na benzinskoj crpki, kontrolor na parkiralištu, cvjećar, radnik u rasadniku bilja, pediker, optičar, vulkanizer i autolakirer.

Istodobno, iz OiRA zajednice Uprava za rad i zaštitu na radu je preuzela i prilagodila hrvatskim propisima 17 alata za procjenu riziku i to za sljedeća zanimanja: administrativni radnik, trgovac, radnik u cestovnom transportu tereta, mesar, ličilac-soboslikar, šumski radnik-rukovatelj pilom, radnik na uređenju i održavanju krajolika, radnik u cateringu, kuhar, konobar, dostavljač paketa, radnik na poslovima čišćenja, radnik u kemijskoj čistionici i praonici, pekar, zaštitar, skladišni radnik i instruktor vožnje u auto-školi.

Na radionici će se pokazati kako izraditi dokument procjene rizika pomoću OiRA alata - interaktivnih online alata za izradu procjene rizika za pojedine djelatnosti odnosno zanimanja.

U prilogu Vam šaljemo informacije vezane za samu radionicu i OIRA alate izrade procjene rizika, kao i prijavne materijale i GDPR informacije za zainteresirane sudionike koja će se održati u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave se vrše putem prijavnog obrasca iz priloga putem popunjavanja i slanja istog na e-mail: drazen.horvat@hok.hr

Zainteresirani obrtnici/poduzetnici bi se za radionicu trebali prijaviti što prije, a najkasnije do 20. listopada 2022. godine, jer je ograničen broj mjesta na radionici.

Na radionicu je potrebno ponijeti vlastiti laptop/tablet. Ako niste u mogućnosti donijeti vlastiti, u prijavnom obrascu potrebno je zaokružiti opciju da ne donosite svoj laptop/tablet pa će predavači iz Ministarstva iste pripremiti za Vas.

 

Poveznice
Prijavi se ovdje